fredag, juli 21, 2006

Inbjudningskorten


Inbjudningskorten gjorde vi av (ganska många) olika tapeter. Iläggspapperet är transparent papper köpt på Panduro. Typsnittet är Century som bas och Diehl Deco på våra namn. Iläggspapperet är fastsytt med symaskin och transparent tråd (också Panduro) eller i vissa fall vanlig vit tråd. Adresslapparna är utskrivna på transparent papper samt fastklistrade på ett A4-ark som ger en självhäftande baksida (också Panduro). Kuvertet är en cellofanpåse från Panduro där vi sytt efter ena långsidan och därefter klippt av överskottet. Frimärken som är som klistermärken rekommenderas på plast - risk att slickfrimärken lossnar... Slutligen postade vi inbjudningarna på Postmuseum i Gamla stan - ger en extra fin stämpel och kanske lite bättre hantering!

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

Åååh vad snygga!
Flera bra tips var det också, som att sy i inbjudan och hur man får en snygg stämpel.

21 juli, 2006 03:12  
Anonymous Anonym said...

Helt fantastiskt vackra inbjudningskort!!

Kram,zea=bt

24 juli, 2006 23:46  
Blogger Majs Sthlm said...

Tack brudar! och zea: lycka till nu när det snart drar ihop sig... kram majs sthlm

25 juli, 2006 01:08  
Anonymous Anonym said...

Urtjusiga! :-D Jag är SÅ nyfiken på att se hur era andra tapeter såg ut också!

13 januari, 2007 12:02  
Blogger Majs Sthlm said...

Tack Kirsto!
Du kan kolla på
http://www.pixbox.se/alb_show_id237563_page0.html

14 januari, 2007 23:22  
Anonymous Anonym said...

Huuuuuur fina som helst! GILLAR! Kom på en fråga till, trots din utmärkta förklaring på BT. Vek ni tapeten dubbel och limmade, eller hur gjorde ni för att på motiv både på insidan och utsidan korten?

17 januari, 2007 16:07  
Blogger Majs Sthlm said...

Tack igen, Kirsto.
Vi började med en tapetbit som är kanske dubbelt så bred som den är lång.
Sen vek vi den på mitten, så att den blev nästan kvadratisk (prova er fram för proportioner beroende på vilket slutformat ni vill ha). Tapetutsidorna utåt såklart. Vik en gång till ”åt samma håll”. Nu har tapeten bildat inbjudningskortets ”grund”. När du öppnar kortet ska vänstra sidan vara vikt medan den högra är öppen. Sy fast det transparenta iläggskortet på den högra sidan, vilket också ”stänger” den högra sidan. Vi använde alltså inget lim. Sist knöt vi ett band omkring – utan att sy fast det.

När ni viker: dra med en slö bordskniv efter vecket så blir det snyggt. Lycka till!

17 januari, 2007 16:37  
Blogger Majs Sthlm said...

Svar på kommentar under "Länk till Ytligheter-omröstningen":
Hej Katarina,
vad kul att du gillade inbjudningarna! Vi köpte tapeterna som tapetprover (tror 20 kr/st, väldigt olika hur stor bit man fick dock) på Björklund och Wingqvist, mycket välsorterad tapetaffär på Kungsholmstorg i Stockholm, plus att vi hade en del tapet över från vår egen sovrumstapetsering (näst sista på sid. 1).
Lycka till! /M

20 januari, 2007 19:40  

Skicka en kommentar

<< Home